LG klima uređaji su okrenuti budućnosti i ne zagađuju životnu sredinu


Da bi se smanjilo korišćenje gasa(freona) najštetnijeg za ozon LG klima uređaji koriste kao alternativu za rashlađivanje gas R410a i sistem za prečišćavanje vazduha s Neo plazmom da bi se omogućila snažna sterilizacija za kupce koji brinu o svom zdravlju. Pored toga serija ART COOL je zbog izvanrednog dizajna dobila nagradu International Forum Design Award i Reddot Design Award i nagradu Good Design Mark. Inovacije na ovim modelima daju najtiše strujanje vazduha na svetu i omogućavaju još udobniji i prijatniji ambijent u prostorijama.


Briga za životnu sredinu


Kako se briga za životnu sredinu iz dana u dan povećava, Evropska unija je donela propis da na sve klima uređaje mora da se postavi oznaka sa podacima o uštedi energije. Kupci će uz informaciju o uštedi električne energije lako shvatiti da li proizvod vodi brigu o zaštiti životne sredine. Kupci će nabaviti proizvod odgovarajućeg energetskog razreda prema svojim potrebama. Skala jačine pokazuje potrošnju energije proizvoda koja je obeležena sa sedam različitih boja.

Tihi rad


Sobni uređaji prilikom rada stvaraju zvuk jačine 20-22db u režimu mirovanja da bi obezbedili mir i tišinu u spavaćoj sobi ili radnim prostorijama.Uz to spoljni uređaji imaju značajno smanjenu proizvodnju buke zahvaljujući super tihim ventilatorima i motorima sa poboljšanim mehanizmom protiv buke.


Funkcija brzog starta


Tokom pokretanja uređaja u režimu grejanja sprečava izduvavanje hladnog vazduha iz uređaja. Pokreće ventilator unutrašnje jedinice tek kada temperatura cevi unutrašnje jedinice dostigne 28C, tokom prvog minuta ventilator unutrašnje jedinice radi malom brzinom, a tek posle toga podešenom brzinom.


Ravnomeran i brz protok vazduha


Klima uređaji kompanije LG electronics poboljšavaju razlike kod niskih i visokih spoljašnjih temperatura. Omogućavaju vam da čak i brže postignete željene temperature.

Miran režim rada


Jednim dodirom tastera SLEEP MODE automatski programirate klima uređaj da se isključi, upravljate brzinom ventilatora i podešavate temperaturu radi prijatnog spavanja


Automatsko usmeravanje vazduha (opcija)


Večina LG klima uređaja automatski usmerava vazduh radi sprečavanja pojave toplih i hladnih delova u prostoriji, da bi cela prostorija imala konstantnu temperaturu.


Novi Chaos swing


Za čoveka je najpogodniji prirodan protok vazduha. Posle brojnih analiza LG je primenuo naučnu teoriju haosa na svoje klima uređaje koji proizvode prirodno i sveže strujanje vazduha. Teorija haosa je tehnologija koja stvara protok prirodnog vazduha kontrolišući brzinu krilaca u momentu zaustavljanja protoka.